ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

gythio3ΓΥΘΕΙΟ (2,5km)
Το μαγευτικό Γύθειο που για χάρη του, σύμφωνα με το μύθο, ήρθαν σε σύγκρουση ο Ηρακλής και ο Απόλλωνας είναι μία όμορφη κωμόπολη που αξίζει να επισκεφτείτε. Τα νεοκλασικά του κτίρια, το Δημαρχείο, το Παρθεναγωγείο και το Ρωμαϊκό Θέατρο συγκαταλέγονται στα αξιοθέατά του. Ιδιαίτερο χρώμα δίνει στην πόλη, το νησί Κρανάη που συνδέεται με το Γύθειο με μια μικρή προβλήτα. Λέγεται πως εκεί πέρασαν την πρώτη νύχτα τους ο Πάρις και η Ωραία Ελένη. Ο Πάρις φεύγοντας, ξέχασε το κράνος του και έτσι πήρε το νησί το όνομά του. Στο νησί σήμερα βρίσκεται ο Πύργος του Μαυρομιχάλη, αλλά και ο μαρμάρινος Φάρος του Γυθείου που χρονολογείται από το 1873.

ΜΑΝΗ
Η Μάνη με την άγρια ομορφιά της είναι ένας τόπος μοναδικός. Η Αρεόπολη, η Βάθια, το Λιμένι και πολλά άλλα χωριά, δομημένα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική διδάσκουν τη μανιάτικη κουλτούρα. Τα Σπήλαια Διρού με τη μοναδική φυσική τους ομορφιά είναι το στολίδι της Μάνης. Τα σπήλαια είναι λιμναία και η περιήγηση γίνεται με βάρκες. Συγκαταλέγονται στα τρία ωραιότερα σπήλαια του κόσμου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το Κάστρο του Πασσαβά στο 10ο χμ Γυθείου-Αρεόπολης. Σήμερα σώζονται τα ερείπια του φράγκικου κάστρου στους πρόποδες του οποίου βρίσκεται θαμμένη η αρχαία πόλη Λας.

ΣΠΑΡΤΗ (48km)
Στη Σπάρτη βρίσκεται το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού, το οποίο αναδεικνύει τον πολιτισμό και την τεχνολογία της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής, που συνδέεται άρρηκτα με την ελληνική ταυτότητα. Είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και βρίσκεται στην καρδιά της Λακωνίας, μιας από τις κύριες ελαιοπαραγωγούς περιοχές της χώρας.

ΜΥΣΤΡΑΣ (54km)
Η καστροπολιτεία του Μυστρά βρίσκεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τη Σπάρτη. Τα επιβλητικά τείχη, τα ανάκτορα των Παλαιολόγων, οι κατοικίες, οι βυζαντινές εκκλησίες και το κάστρο στην κορυφή προκαλούν δέος.

monemvasia14_fsΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ (75km)
Σε περίπου μία ώρα και αφού διασχίσετε το γραφικό χωριό των Μολάων, μπορείτε να βρεθείτε στην όμορφη Μονεμβάσια και να περπατήσετε στο διάσημο κάστρο της.

elafonisos34_fsΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ (97km)
Η Ελαφόνησος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, σε απόσταση μόνο 570 μέτρα από την απέναντι Πελοποννησιακή ακτή της Πούντας. Αξίζει να θαυμάσετε τη χρυσή της αμμουδιά.

kythira_agiapelagia4_fsΚΥΘΗΡΑ
Το νησί των Κυθήρων απέχει 2,5 ώρες από το Γύθειο. Πληροφορίες και εισιτήρια στο ROZAKIS TRAVEL AGENCY (τηλ. 27330-22207 / 22650).

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ
Στην περιοχή Γυθείου βρίσκονται πολλά μοναστήρια, όπως της Ζερμπίτσας, της Φανερωμένης, της Γιάτρισσας και πολλά άλλα. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα χωριά όπως είναι η Αρνα στον Ταϋγετο, ο Κοσμάς στον Πάρνωνα, το βυζαντινό Γεράκι…